5-04-2019

Tilburg-Waalwijk Logistieke Hotspot nr.1 van Nederland..

Regio Tilburg-Waalwijk is uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het Jaar! In een enquête – een initiatief van Logistiek.nl – gaf een panel logistieke experts Tilburg-Waalwijk de meeste stemmen. Op plaats twee eindigt Venlo-Venray. West-Brabant, dat de twee voorgaande edities won, zakt naar plaats 3. Tijdens de Summit Logistieke Hotspots in Weert, mocht de Regio Tilburg-Waalwijk hun prijs in ontvangst nemen.

Meer informatie via: https://www.midpointbrabant.nl/nieuws/smart-logistics/tilburg-waalwijk-logistieke-hotspot-nr-1-van-nederland/

26-03-2019

LCB QUUKSKE – een korte terugblik op dit koffiemomentje.

Zo’n 60 geïnteresseerden kwamen op maandag 25 maart, op de koffie bij Logistics Community Brabant. Tijdens het LCB QUUKSKE kregen zij een inkijk in de werkzaamheden, doelen en thema’s van LCB. 

Klik hier voor meer informatie.

21-02-2019

BUas-minor past naadloos in LCB-thema ‘Leefbare Stad’.

Met de nieuwe minor ‘Smart City, Color your Future’ zijn 22 studenten van Breda University of Applied Sciences (opleiding Logistics Management, Logistics Engineering en Built Environment), uitgedaagd om vanuit trends en ontwikkelingen een integrale visie te geven op hun leefbare en toekomstbestendige stad of regio. Klimaat, urbanisatie en technologie speelden hierbij een belangrijke rol. In opdracht van de BOEL-M regio (Breda, Oosterhout, Etten-Leur en Moerdijk) en het Havenkwartier zijn de functies wonen, werken en recreëren, innovatieve mobiliteitsconcepten en stadslogistiek in samenhang onderzocht. Dit heeft geresulteerd in voorstellen die onder andere leiden tot vermindering van uitstoot, geluid en congestie.

Klik hier voor meer informatie.

15-02-2019

Eerste groep van studenten Certified Blockchain Professional Program van start!

In samenwerking met Logistics Community Brabant biedt de Weconomics Foundation als eerste een halfjaarlijks programma aan voor Certified Blockchain Professionals. Dit programma leidt toekomstige leiders op in de digitale transformatie, data logistics en het ontwerpen van nieuwe organisaties. Daarnaast dient de cursus mogelijk als basis voor vernieuwing van bestaande onderwijsprogramma’s. De cursus start op 15 februari en vindt afwisselend plaats in Breda (Breda University of Applied Sciences) en ‘s-Hertogenbosch (Avans Hogeschool).

Klik hier voor meer informatie.

01-02-2019

Multimodaal: Logistieke innovatiekracht door slimme samenwerking!

Onder de vlag van Logistics Community Brabant, hebben 13 Off-RoadRunners van Breda University of Applied Sciences afgelopen maanden belangrijke innovaties gerealiseerd op het gebied van internationaal transport en mobiliteit. Dit deden zij in opdracht van en in samenwerking met verschillende verladers en vervoerders binnen het programma NewWays Noord-Brabant en Lean & Green Off-Road. Op 31 januari jl. werden tijdens de eerste LCB KENNIS NAVIGATOR resultaten en directe toepassingen voor bedrijven gepresenteerd.

Klik hier voor meer informatie.

26-11-2018

€300 miljoen retourmedicatie in omloop

Zorglogistiek is een hot topic in Nederland. Recent is door Charlotte Bekker van het UMC Utrecht onderzoek gedaan naar retourstromen van medicijnen. Ook binnen Breda University of Applied Sciences is in de minor ‘Modern Business in a changing world’ dit onderwerp tegen het licht gehouden. In samenwerking met NEXT BV (een innovatieve apotheek en logistiek dienstverlener in de zorg die zich bezig houdt met zorgprojecten rondom de thema’s zinnig, zuinig en duurzaam), Logistics Community Brabant en de gemeente Breda is onderzoek gedaan naar de stand van zaken rondom medicatieretouren in Breda.

Klik hier voor meer informatie.

19-11-2018

10 Miljoen van Rijk voor vernieuwingsprojecten in Midden- en West-Brabant

Het Rijk investeert flink mee in vernieuwingsprojecten in de maakindustrie en logistiek in Midden- en West-Brabant. Dat is 16 november 2018 bekend gemaakt door het Rijk. Onder de noemer ‘Makes and moves’ hebben het bedrijfsleven, de onderwijsinstellingen en de samenwerkende gemeenten van Midden- en West-Brabant deze zomer – met steun van de provincie Noord-Brabant – een voorstel aan het Rijk gedaan voor intensievere samenwerking tussen het Rijk en twee regio’s. MidWest-Brabant willen in 2040 koploper zijn in verantwoorde productie en distributie. 

Meer informatie via: https://www.west-brabant.eu/ en http://www.midpointbrabant.nl/nieuws/algemeen/10-miljoen-van-rijk-voor-midden-en-west-brabant/

13-11-2018

Masterclass Blockchain gevolgd. En nu?

Wij kijken terug op 2 interessante masterclasses Blockchain Organiseren waarbij Paul Bessems een reële en toepasbare benadering van de blockchain materie heeft geschetst. In samenwerking met REWIN West-Brabant, Vijfsterren Logistiek en Midpoint Brabant hebben wij aandacht geschonken aan deze veelzijdige en veilige technologie waarmee frictie in en tussen bedrijven weggenomen kan worden. Maar hoe gaan we nu verder?

Klik hier voor meer informatie.

30-08-2018

DALI: toepassingen van data science in de supply chain

Onder de naam DALI (DAta-science voor Logistieke Innovatie) zijn op 30 augustus 2018 in Gebouw 88 in Tilburg resultaten gepresenteerd van een eerste verkenning om te komen tot de toepassing van data science in de supply chain. Zo’n 80 geïnteresseerden uit het logistieke werkveld, gemeentes en onderwijsinstellingen waren aanwezig bij deze kick-off van het DALI-programma.

Klik hier voor meer informatie.

Sluit Menu